Katowice - Poznań - Gorzów Wlkp - Poznań - Katowice. głównie trasa, ale też trochę jazdy po mieście. spalanie 6-6.2l, prędkości na autostradzie w granicach 130-140, na krajówce 100-110
[O2FL] Brzydkie żółtawe światło przednich świateł postojowyc
Zwiń
X
-
[O2FL] Brzydkie żółtawe światło przednich świateł postojowyc
Witam Panowie,
Ostatnio wymieniałem spaloną żaróweczkę H7 i zwróciłem uwagę, że postojówki dają brzydkie żółtawe światło w porównaniu do białego świateł mijania. Zwróciłem uwagę na inne OIIFL i w nie zauważyłem jakiejś większej różnicy w kolorze. Pomyślałem, że może żarówki W5W ze starości tak świecą - niestety po wymianie na nowe efekt taki sam.
Nie jest to oczywiście jakiś wielki problem ale drażni mnie to ponieważ psuje efekt estetyczny ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić? Z tego co pamiętam to w VCDS była opcja wyboru napięcia jakie jest podawane na W5W - czy to może mieć wpływ na barwę światła?
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
namo
Miałem te philipsy niebieskie, lepiej wychodzą LED-y z allegro. Bez jaj, homologacja na postojówkę? Kto Ci je będzie sprawdzał http://goo.gl/vgToQg
Komentarz
-
namo
-
Jak zamontujesz poniższe ledy nie będziesz miał błędu spalonej żarówki.
Kolorystycznie dobrze komponuje się z H7.
Patrząc z przodu kolorystycznie jest bardzo podobnie, z boku samochodu led jest bardziej biały.
Ale wiadomo że LED zawsze będzie troszkę bielszy, z Xenonami będzie pewnie bardzo podobne światło.
Komentarz
-
-
Te LED-owe żarówki, przy których niby nie wywala błąd żarówek działają kiedy chcą. Sam kupiłem ostatnio LEDy do oświetlenia tablicy. Sprzedawca chwalił, że błąd na pewno się nie pojawi, a i tak się pojawił... Także to bardziej loteria.
Następnym razem na pewno kupię po prostu niebieskie żarówki.
Komentarz
-
-
Mam od dłuższego czasu założone żarówki postojowe Philips BV. Dzisiaj zauważyłem, że klosz lampy jest od środka lekko "odymiony". Nie wiem czy to kwestia żarówki, jej temperatury czy odparowywania niebieskiego barwnika z żarówki (o ile jest to możliwe :?: ) ale myślę je wymienić na te LED-y , ewentualnie te.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
Komentarz